voetbalzone

Verbannen ex-Ajacied krijgt transfervrije status en vertrekt uit Salzburg

Bart Kruyt26 sep 2012, 14:55
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2012, 14:55
Advertentie

Clubs uit de Eredivisie die nog een ervaren middenvelder kunnen gebruiken, kunnen aankloppen bij Rasmus Lindgren. De Zweed werd eerder deze maand uit de selectie van Red Bull Salzburg verwijderd en de Oostenrijkse topclub meldt woensdagmiddag op de website van de club dat het tot de zomer doorlopende contract van Lindgren in onderling overleg ontbonden is.

/

De voormalig middenvelder van Ajax en FC Groningen is zodoende transfervrij en kan nu buiten de transferperiodes om op zoek naar een nieuwe club. Lindgren werd eerder deze maand met vier ploeggenoten (onder wie Leonardo) uit de selectie van Salzburg gezet, omdat de groep volgens technisch directeur Ralf Rangnick 'te groot' was. Lindgren en de andere bannelingen vochten de beslissing nog wel aan, maar zonder succes.

Het vijftal leek in ieder geval tot januari bij de beloften te moeten meetrainen, maar de 27-jarige Lindgren kan nu alvast op zoek naar een nieuwe club. Hij speelde in totaal 36 officiële wedstrijden voor Salzburg, waarvan twintig in de competitie. Vooralsnog is niet bekend of ook Leonardo en de andere bannelingen (Douglas, Cristiano en Joaquin Boghossia) ook een transfervrije status krijgen.

Bezig met laden …