voetbalzone

Verbauwhede: ‘Trap tegen Witsel was ongelukkig toeval’

Erik van Dam26 dec 2009, 11:55
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2009, 11:55
Advertentie

Glenn Verbauwhede zegt dat er geen opzet in het spel was bij de clash tussen Standard-middenvelder Axel Witsel en hem, eerder deze week. In de bekerwedstrijd tussen Kortrijk en Standard trapte de doelman Witsel in het gezicht, maar in Het Laatste Nieuws houdt Verbauwhede vol dat er sprake was van een ongelukkige overtreding.

De botsing tussen de keeper en middenvelder vond plaats in de slotfase van de wedstrijd. Glenn Verbauwhede kwam nogal wild uit en raakte met zijn schoen vol het gezicht van Witsel, die zeven hechtingen kreeg. De inzetbaarheid van Witsel in de komende duels loopt in principe geen gevaar, maar de overtreding zorgde toch voor veel ophef in België.

Witsel zelf kwam eerder dit seizoen namelijk in opspraak na een zware charge op het been van Marcin Wasilewski. De verdediger van Anderlecht liep een beenbreuk op en komt dit seizoen niet meer in actie. Verbauwhede verontschuldigt zich voor de charge van deze week. "Maar de beelden tonen duidelijk aan dat ik geen enkel opzet heb om hem te blesseren.”

“Hierbij wens ik me nogmaals te verontschuldigen", aldus de keeper. "Ik weet dat we over enkele weken weer naar Luik moeten, maar ik kan iedereen nu al vertellen dat ik die avond dubbel gemotiveerd zal zijn", besluit hij. Standard reageerde eerder deze week al boos. "Verbauwhede knalde met opzet en zonder zich in te houden op Witsel. Hij had een neusbreuk of een zwaar oogletsel kunnen oplopen”, zei de club in een verklaring.



Bezig met laden …