voetbalzone

Verbeek accepteert tackles van Grella en Cahill in oefenduel niet

Bart Kruyt24 mei 2010, 16:58
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2010, 16:58
Advertentie

Door een laat doelpunt van Brett Holman won Australië maandag in de voorbereiding op het WK van Nieuw-Zeeland, maar Pim Verbeek was allesbehalve gelukkig met zijn ploeg. De bondscoach vond het spel onder de maat en zag bovendien de nodige roekeloze tackles. “Ik accepteer dit gedrag niet”, zei Verbeek tegen de Sydney Morning Herald.

/

Vooral Vince Grella en Tim Cahill hielden niet in tegen Nieuw-Zeeland. “Ze maakten overtredingen die niet door de beugel konden. Op het WK krijgen ze voor dit soort acties de rode kaart. Dit mag niet", aldus Verbeek. "Ik accepteer dit gedrag niet. Dat laat ik de spelers weten. Er is geen enkele reden om er van dit soort tackles uit te gooien.”

Nieuw-Zeeland wist zich volgens Verbeek wél te gedragen en bedankte haar opponent daarvoor. “Als onze tegenstander op deze manier had gespeeld was ik bijzonder kwaad geweest. De Nieuw-Zeelanders hebben zich echter weten te gedragen. Ze waren professioneel, wij niet", zei Verbeek, die de 2-1 zege dan ook ‘gestolen’ noemde: “De teams waren tenminste gelijkwaardig. Een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest."

Bezig met laden …