voetbalzone

Verbeek: 'Als AZ mij zou hebben benaderd, had ik nee gezegd'

Daniel Cabot Kerkdijk24 mrt 2010, 15:39
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2010, 15:39
Advertentie

Pim Verbeek stopt na het komende WK in Zuid-Afrika als bondscoach van Australië. De keuzeheer van de Socceroos bekeek onlangs een wedstrijd van Jong AZ om Brett Holman en James Holland in actie te zien. Een dienstverband bij de Noord-Hollanders, waar interim-coach Dick Advocaat momenteel met de scepter zwaait, ziet hij niet zitten. "En dat ligt niet aan die club, dat ligt aan mijzelf."

/

"Het wordt in elk geval iets in het buitenland", vertelt Verbeek woensdag aan het Noordhollands Dagblad. "Ik heb nog zoveel plezier in het oppikken van andere culturen dat ik nog niet terug wil naar Nederland.'' Verbeek was in de jaren tachtig en negentig trainer van Sparta Rotterdam, De Graafschap, Feyenoord, FC Wageningen, FC Groningen en Fortuna Sittard.

Verbeek wil niet verklappen of hij straks als clubcoach of als bondscoach aan de slag gaat. "Daar pin ik me niet op vast. Als het dan iets anders wordt, gaat iedereen daar vragen over stellen.'' Het wordt in elk geval dus geen AZ, dat op zoek is naar een opvolger van Advocaat. "Ik snap de gedachte heel goed en ik moet zeggen: van iedereen die ik spreek, hoor ik dat AZ een geweldige club is om te werken·, stelt Verbeek. "Goede organisatie, prachtige accommodatie."

"Ik twijfel er niet aan dat het een fantastische club is. Maar ik ben niet benaderd. En als dat wel zo was geweest, had ik nee gezegd. Dat geldt trouwens niet alleen voor AZ, maar ook voor andere Nederlandse clubs. En dat ligt niet aan die clubs, dat ligt aan mijzelf.''

Bezig met laden …