voetbalzone

Verbeek ‘bloedlink’ na zeperd in Tilburg: ‘Hier zijn geen excuses voor’

Thijs Post12 mei 2013, 18:29
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2013, 18:29
Advertentie

AZ won donderdag in de bekerfinale met 2-1 van PSV, maar zondag ging de ploeg van trainer Gertjan Verbeek troosteloos met 2-0 onderuit tegen het al gedegradeerde Willem II. Het heeft financiële consequenties voor de club: Feyenoord passeert AZ op de coëfficiëntenranglijst. Verbeek was des duivels en de oefenmeester had geen zin in de huldiging in Alkmaar, die nog op het programma stond na de eindwinst in het bekertoernooi.

/

“Ik ben bloedlink”, foeterde de oefenmeester tegenover de NOS. “We hebben onszelf te kijk gezet, dit was misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen. Dat kunnen we niet maken. Naar onszelf toe niet en ook niet naar de fans. Om nog maar te zwijgen over de financiële consequenties. Hier zijn geen excuses voor. Als je zo voor de dag komt, heb je geen eerzucht.”

AZ had tegen Willem II voor de onderbreking weliswaar het meeste balbezit, maar grote kansen leverde dat niet op voor de ploeg van Verbeek. Na rust scoorde Virgil Misidjan voor de thuisploeg en juist toen AZ de rug wilde rechten kopte Giliano Wijnaldum in eigen doel. AZ eindigt het seizoen op een tiende plek op de ranglijst.

Bezig met laden …