voetbalzone

Verbeek: 'Bondscoachschap Australië is de zwaarste baan die ik ken'

Bart Kruyt26 mrt 2010, 11:07
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2010, 11:07
Advertentie

Pim Verbeek vertrekt pas na het WK bij Australië, maar de bondscoach van de Socceroos heeft zijn opvolger alvast gewaarschuwd. “Bondscoach van Australië zijn, is de zwaarste baan die ik ken”, benadrukte de Nederlander tegenover de Daily Telegraph. De Australische bond overweegt om na het WK in Zuid-Afrika opnieuw met een Nederlandse trainer in zee te gaan.

/

Verbeek is vooral onder indruk van het aantal vlieguren dat hij heeft gemaakt. “Toen ik begon als bondscoach nam ik mijzelf voor om vooral de Australische competitie te volgen en de cultuur te leren kennen”, vertelde de trainer. “Maar Australische spelers zijn overal te vinden, waardoor ik gigantisch veel moest reizen.”

Toch was de voormalig coach van Feyenoord heel gelukkig met zijn baan bij de Socceroos. “De levensstijl is hier geweldig en ik heb een geweldige ondersteuning gehad van mijn technische staf en de spelers. Het zal moeilijk zijn om weer zo’n goede baan te vinden. Het is fantastisch om dit elftal te leiden, maar na het WK is het tijd om te gaan.”

Bezig met laden …