voetbalzone

Verbeek boos op Middlesbrough vanwege blessure verdediger Williams

Peter Nusselder02 jun 2010, 19:19
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2010, 19:19
Advertentie

Rhys Williams, de Australische verdediger van Middlesbrough, moet het WK missen vanwege een blessure aan zijn heup. Bondscoach Pim Verbeek is boos op de Engelse club: volgens de Nederlandse oefenmeester heeft de 21-jarige stopper te vaak gespeeld als dit eigenlijk niet verantwoord was en is het de schuld van Middlesbrough dat Williams het toernooi om de wereldtitel moet missen.

/

De verdediger bleek niet fit genoeg om in Zuid-Afrika te kunnen spelen. Verbeek verwijt dat de club van Williams. “Ik ben er honderd procent zeker van dat hij op het WK had kunnen spelen, als hij bij Middlesbrough normaal behandeld was”, laat de trainer weten in de Sydney Morning Herald. “Ik ben teleurgesteld dat hij niet bij de laatste 23 kan zijn”, aldus Verbeek.

Middlesbrough heeft onverantwoorde risico’s genomen met de jonge Williams, vindt de Nederlander. “Gordon Strachan heeft hem weken laten spelen met een blessure. Hij heeft hem ook laten spelen met een injectie”, weet Verbeek. “Als je dat doet met een twintigjarige speler, dan weet je dat je een risico neemt. Bij ons heeft hij nooit voluit kunnen trainen. Hij speelt niet vrijuit en zijn herstel gaat niet snel genoeg.”

Bezig met laden …