Verbeek dankzij tweede overwinning op rij langs Van Marwijk

Thijs Post02 feb 2014, 16:29
Laatst bijgewerkt: 02 feb 2014, 16:29

1. FC Nürnberg heeft de smaak te pakken in de Bundesliga. Vorige week won de laagvlieger afgetekend van TSG Hoffenheim, zondag boekte het team van trainer Gertjan Verbeek een knappe overwinning bij Hertha BSC. Het team van trainer Jos Luhukay werd met 1-3 verslagen en daardoor klom der Club weer op de ranglijst.

Het door Verbeek gecoachte team begon niet goed aan de krachtmeting in de Duitse hoofdstad, want al na vier minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Op aangeven van Ronny tekende Adrián Ramos, de door Borussia Dortmund begeerde aanvalsleider van Hertha, voor de openingstreffer. Een kwartier later zette Markus Feulner de gelijkmaker op het bord.

In de tweede helft mocht Verbeek opnieuw juichen, toen Josip Drmic het net deed bollen. In de slotfase stond het duel bol van de spanning. Hertha viel aan, Ondrej Petrak van Nürnberg kreeg rood en het team van Verbeek stond met de rug tegen de muur. Diep in de blessuretijd kregen de bezoekers echter een strafschop, die benut werd door Drmic. Met de drie punten in de tas werden SC Freiburg en Hamburger SV gepasseerd door de equipe van Verbeek.