voetbalzone

Verbeek: 'De laatste maanden maakt Jozy wel degelijk progressie'

Bart Kruyt05 apr 2012, 00:25
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2012, 00:25
Advertentie

Jozy Altidore scoorde tegen Vitesse, maar kon toch niet tevreden zijn over zijn optreden in Arnhem. De aanvaller, die de laatste weken toch steeds een basisplaats heeft bij AZ, viel opnieuw uit de toon en werd twintig minuten voor tijd gewisseld. Gertjan Verbeek wil zijn zomeraanwinst desondanks niet afvallen: "Hij ziet er imposant uit, maar is pas 22. Dat moeten we niet vergeten."

/

Altidore krijgt een hoop kritiek over zich heen en Verbeek begrijpt dat wel: "Hij mist inderdaad kansen", zegt de coach van AZ in Voetbal International. "Je kunt ook zeggen: hij staat er in elk geval. Volgens mij is het een kwestie van tijd. Tegen Valencia zag ik in elk geval een spits die veel meer strijd leverde dan voor de winterstop. De eerste maanden had ik moeite met zijn beleving, het duurde mij veel te lang. Maar de laatste maanden maakt hij wel degelijk progressie."

In januari verloor Altidore zijn basisplaats aan Charlison Benschop, maar toen die geblesseerd raakte, keerde de Amerikaan terug in het elftal. Inmiddels is Benschop weer fit: "Maar ik zag geen reden Jozy opzij te schuiven", aldus Verbeek. "Alleen in de bekerwedstrijd tegen Heracles was ik ontevreden. Hij begon ziek aan de wedstrijd en had niks gezegd. Dat kun je veroordelen, maar aan de andere kant is het ook wel weer bewonderenswaardig dat Jozy het toch probeerde."

Bezig met laden …