Verbeek doet uitstekende zaken met winst op Stevens, punt voor HSV

Thijs Post26 mrt 2014, 20:52
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2014, 20:52

Gertjan Verbeek heeft uitstekende zaken gedaan in de Bundesliga. De oefenmeester won met degradatiekandidaat 1. FC Nürnberg van het VfB Stuttgart van Huub Stevens, terwijl concurrenten Hamburger SV en SC Freiburg remiseerden. Hoogvlieger Bayer Leverkusen loopt in op Schalke 04 en Borussia Dortmund. Op verplaatsing was Bayer met 1-3 te sterk voor FC Augsburg.

FC Augsburg - Bayer Leverkusen 1-3
De kampioen van de Bundesliga is bekend, maar daarachter is het nog spannend voor plek twee. Bayer Leverkusen probeert zo goed en zo kwaad als het gaat aan te haken bij Schalke 04 en Borussia Dortmund en in dat kader kwam de zege op FC Augsburg goed uit. De eerste de beste kans was direct raak: na elf minuten prikte Stefan Kiessling binnen voor de 0-1. De bezoekers drukten niet door en dat kwam ze na rust duur te staan, want Tobias Werner kopte de gelijkmaker tegen de touwen. Voor Werner was het voor de vierde keer op rij dat hij scoorde en hij is de eerste speler van FC Augsburg die dat heeft gepresteerd in de Bundesliga.

FC Augsburg dicteerde het spel, maar tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers tegen de verhouding in op voorsprong. Heung-Min Son combineerde met Julian Brandt en eerstgenoemde knalde de 1-2 tegen de touwen. Een hard gelag voor het betere FC Augsburg, dat op zoek ging naar de late gelijkmaker. De ploeg van coach Markus Weinzierl liep echter in het mes van de hoogvlieger, omdat Emre Can voor de 1-3 tekende.

Hamburger SV - SC Freiburg 1-1
Hamburger SV moet serieus op de tellen passen, want degradatie ligt op de loer voor een van de grootste clubs van Duitsland. Basisspeler Rafael van der Vaart en zijn ploeggenoten zullen geweten hebben dat er in eigen huis van tegenstanders als SC Freiburg gewonnen moet worden, maar scoren deed het team van Mirko Slomka niet voor de pauze. HSV was wel veel beter in het eerste bedrijf en met name spits Pierre-Michel Lasogga, die in totaal zes keer op doel schoot voor de onderbreking, kreeg grote kansen. Lasogga had zeker drie keer kunnen scoren, maar na 45 minuten stond de teller nog op 0.

SC Freiburg scoorde even na rust bij de allereerste kans die de ploeg kreeg: de bal werd in eerste instantie nog op de kruising werd getikt, daarna knalde Vladimír Darida het ding steenhard in de onderhoek. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten en er was een rol weggelegd voor Van der Vaart, die zijn schot afgeweerd zag worden. Lasogga schoot in de rebound wel raak. Diep in de tweede helft zette de thuisploeg nog aan voor een slotoffensief, op het moment dat SC Freiburg het wel geloofde. Doelpunten zouden er echter niet meer vallen.

FC Nürnberg - VfB Stuttgart 2-0
Verbeek is in ieder geval voor even weer in veilige haven met Nürnberg. De laatste vier duels gingen verloren, maar woensdag werd er dus gewonnen van Stuttgart. Der Club ging bij rust verdiend aan de leiding; na een combinatie met Hiroshi Kiyotake schoot Josip Drmic goed binnen. Konstantin Rausch trof namens Stuttgart in de eerste helft de lat. Tien minuten na rust bepaalde Drmic de eindstand op 2-0 door een voorzet van Markus Feulner van dichtbij af te ronden. De 21-jarige Kroatische Zwitser is met negen doelpunten de topscorer van de Bundesliga in het huidige kalenderjaar. Het Stuttgart van Stevens, dat de laatste drie duels ongeslagen was gebleven, zakt naar de voorlaatste positie.

Eintracht Frankfurt - Bor. Mönchengladbach 1-0
Eintracht Frankfurt heeft nu in de laatste zes duels maar één keer verloren en is dan ook aan een indrukwekkende serie bezig. Het team van Armin Veh opende na een kwartier de score in de Commerzbank-Arena: Joselu won na een pass van Stefan Aigner het duel van Martin Stranzl en schoof beheerst binnen. Borussia Mönchengladbach kwam niet door de hechte defensie van de gastheer heen. In de tweede helft vervolgden die Fohlen hun zoektocht naar de gelijkmaker, maar de aanvallen liepen steevast in de laatste fase spaak. Max Kruse kreeg na een uur wel een goede kans, maar mikte voorlangs. Gladbach leed dure punten in de strijd om Europees voetbal.

TSG Hoffenheim - Hannover 96 3-1
De ruststand in de Wirsol Rhein-Neckar-Arena was zonder meer terecht, na een gelijkopgaande eerste helft. Het enige schot op doel van de bezoekers voor rust betekende ook meteen de 0-1. Leon Andreasen werkte het leer in de tiende minuut achter Ron-Robert Zieler. Een droog schot van Eugen Polanski betekende drie minuten later al de gelijkmaker. In de laatste twintig minuten van het eerste bedrijf maakte het vermaak plaats voor een tactisch steekspel. Zes minuten na de onderbreking zorgde Anthony Modeste voor de 2-1, na een geniale pass van smaakmaker Roberto Firmino. Het derde doelpunt van Hoffenheim was prachtig: van een meter of 35 zorgde Sebastian Rudy voor de eindstand, door het leer over Zieler te mikken.