Verbeek: 'Een WK-wedstrijd zouden wij anders benaderd hebben'

Daniel Cabot Kerkdijk06 jun 2010, 08:30
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2010, 08:30

Pim Verbeek denkt niet dat de nederlaag tegen de Verenigde Staten een negatief effect zal hebben op de prestaties van Australië op het naderende WK in Zuid-Afrika. De Amerikanen waren zaterdag met 3-1 te sterk voor The Socceroos. Edson Buddle wees de Amerikanen de weg met twee doelpunten. Tussendoor maakte Tim Cahill de gelijkmaker, maar in de derde minuut van de extra tijd maakte Herculez Gomez een einde aan de hoop van de Australiërs.

/

"Ik maak me geen zorgen", vertelde Verbeek na afloop van de wedstrijd. "De Verenigde Staten hebben in de eerste helft niet veel kansen gecreëerd. Pas op het moment dat wij meer gingen drukken kregen zij meer ruimte en kansen. Het gaat in dit soort gevallen om organisatie en we hebben nog alle tijd om daar aan te werken. Volgende week weten we of mijn spelers er klaar voor zijn. Ik denk niet dat deze uitslag door zal gaan werken op het WK."

"Ik weet dat mijn spelers nog altijd niet hun uiterste best doen omdat het tot de eerste wedstrijd op het WK nog acht dagen is", denkt Verbeek. "Als dit een WK-wedstrijd was geweest, dan zouden we hem anders benaderd hebben." Harry Kewell werd door Verbeek niet ingezet. De Nederlander wil zijn aanvallende middenvelder, die door blessureleed maanden aan de kant stond, niet forceren. "Ik wil dat hij er over ruim een week staat, niet in een oefenduel."