voetbalzone

Verbeek geeft ex-banneling Vukovic nieuwe kans bij Socceroos

Matthijs van Laar24 dec 2009, 11:58
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2009, 11:58
Advertentie

Pim Verbeek blijkt vergevingsgezind. De bondscoach van Australië heeft voor het kwalificatieduel in de Azië Cup met Koeweit doelman Danny Vukovic weer van stal gehaald. De sluitpost werd in 2008 voor een jaar geschorst omdat hij een scheidsrechter had geslagen in een wedstrijd van zijn club Central Coast Mariners.

Inmiddels is de 24-jarige Vukovic alweer enige tijd terug op de velden, en gaven zijn prestaties aanleiding voor Verbeek om hem weer in overweging te nemen. De goalie, die eerder al tot de selectie van de Socceroos behoorde maar nog geen officiële speelminuut maakte, lijkt zelfs kandidaat te zijn om als basisklant de wedstrijd tegen Koeweit in te gaan.

“Het moge duidelijk zijn dat ik heel wat heb moeten doorstaan”, reageerde Vukovic in de Daily Telegraph. “Het is fijn om weer bij de selectie te zitten en te kunnen strijden voor een plek tussen de palen. Wat ik heb gedaan in de finale van de A-League is nu eenmaal gebeurd, en het heeft me flink teruggeworpen. Maar ik ben hard op weg me helemaal terug te knokken en de toekomst ziet er weer mooi uit.”

De beelden van het bewuste incident

Bezig met laden …