voetbalzone

Verbeek: 'Gelukkig probeerden ze te voetballen, dit was volksvermaak'

Daniel Cabot Kerkdijk06 jul 2013, 20:43
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2013, 20:43
Advertentie
/

AZ heeft de fans zaterdag getrakteerd op een doelpuntenregen tegen derdeklasser West Frisia. De Alkmaarders waren door doelpunten van Eli Babalj (3x), Aron Jóhannsson (2x), Steven Berghuis (2x), Nick Viergever, Ridgeciano Haps, Nemanja Gudelj, Roy Beerens en Markus Henriksen met liefst 0-12 te sterk voor Frisia. Trainer Gertjan Verbeek toonde zich na afloop tevreden.

“Het niveau van deze jongens was niet heel hoog, maar ze probeerden tenminste wel te voetballen”, zegt de trainer op de officiële website van AZ. “Voor hetzelfde geld lopen ze harder achteruit dan vooruit. Dit was volksvermaak.” AZ, dat in het afgelopen seizoen als tiende eindigde in de Eredivisie en de KNVB Beker won, heeft er nu drie wedstrijden opzitten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Verbeek en consorten versloegen eerder SV Kleine Sluis (0-8) en Regioteam Dirkshorn (1-4), maar de coach zegt nog geen conclusies te kunnen trekken. “Ook niet na deze wedstrijd, het is te vroeg voor een tussenbalans. Ik ben wel blij dat we iedereen aan boord hebben en er geen zware blessures zijn, ondanks dat veel jongens aan het niveau van trainen moeten wennen", aldus Verbeek.

Bezig met laden …