voetbalzone

Verbeek haalt voormalig jeugdinternational Wales bij WK-selectie

Matthijs van Laar23 mei 2010, 11:35
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2010, 11:35
Advertentie

Pim Verbeek heeft de Australische selectie voor het WK in Zuid-Afrika aangesterkt met Rhys Williams. De 21-jarige verdediger van het Engelse Middlesbrough werd geboren in het Australische Perth, maar omdat zijn grootvader uit Wales komt besloot hij om voor de vertegenwoordigende elftallen van dat land uit te komen. Vorig jaar haalde Verbeek hem met succes over om toch voor zijn geboorteland te kiezen.

/

Het leverde Williams tot op heden drie optredens op met de Socceroos, maar het WK leek hij uit het hoofd te moeten zetten. Williams behoorde aanvankelijk niet tot de groep van dertig spelers die Verbeek selecteerde, maar kreeg zondag alsnog het goed nieuws. Evenals Hull City’s Richard Garcia (28) mag hij zich nu alsnog melden. “Ze zitten bij de groep van 23”, versprak Verbeek zich in eerste instantie. “Ik bedoel bij de groep van 27.”

Maandag speelt Australië nog een oefenwedstrijd tegen Nieuw-Zeeland, waarna de selectie van Verbeek afreist naar Zuid-Afrika. “Het plan is om ze een paar dagen de tijd te gunnen om te laten zien wat ze kunnen. Daar hebben ze vijf dagen voor en als het bevalt neem ik ze misschien op in mijn uiteindelijke groep van 23 man”, aldus Verbeek.

Bezig met laden …