voetbalzone

Verbeek hoeft Moore niet meer te bellen

06 feb 2008, 12:50
Laatst bijgewerkt: 06 feb 2008, 12:50
Advertentie
Pim Verbeek moet gaan schuiven in zijn basisopstelling. Verdediger Craig Moore, die in de met 3-0 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Qatar negentig minuten meespeelde, heeft direct na het duel een punt achter zijn interlandloopbaan gezet. "Het is mooi geweest", meent Moore.

De 32-jarige Australiër speelde jarenlang voor de nationale ploeg, maar kon lang niet altijd rekenen op een basisplaats. In totaal speelde hij 39 interlands, waarvan een paar op het WK werden gespeeld. Met Lucas Neill (West Ham United) vormde hij het centrale blok waar Verbeek op wilde bouwen. De Nederlandse bondscoach zal echter op zoek moeten naar een vervanger.

"Dit was mijn laatste interland", zei Moore na de wedstrijd tegen Qatar. "Deze overwinning geeft mij een mooie kans om met een goed gevoel af te sluiten. Ik ben tevreden met mijn interlandloopbaan en wil iedereen bedanken voor de mooie tijd. Afscheid nemen is nooit leuk, maar ik heb het gevoel dat ik me op mijn club (Queensland Roar, red.) moet gaan richten. Het is mooi geweest."
Bezig met laden …