voetbalzone

Verbeek houdt deur op een kier voor Viduka

12 aug 2009, 08:07
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2009, 08:07
Advertentie
Mark Viduka heeft tien maanden de tijd om te bewijzen dat hij een meerwaarde kan zijn voor het nationale elftal van Australië. Dat heeft bondscoach Pim Verbeek laten weten op een persconferentie. De bonkige aanvalsleider zit momenteel na zijn vertrek bij Newcastle United zonder club en miste door diverse blessures een groot deel van het vorige seizoen. "De bal ligt bij Mark", stelt de Nederlandse keuzeheer.



Viduka heeft onder leiding van Verbeek, die anderhalf jaar geleden de honneurs bij The Aussies waarnam, geen enkele interlands gespeeld. In de tussentijd stond de 33-jarige aanvaller aan de kant vanwege blessureleed maar in mei koos hij ervoor om niet in te gaan op de uitnodiging van Verbeek om zich te melden voor de laatste WK-kwalificatieduels. Dit omdat hij zich wilde richten op zijn clubcarrière.

"Mark is zeer belangrijk voor het nationale elftal", stelde Verbeek. "Ook al heeft hij onder mijn leiding door onder andere blessureleed nimmer gespeeld, niet omdat ik dat niet wilde. Enkele maanden geleden wilde hij zich richten op zijn prestaties met Newcastle. Dat is zijn goed recht. Als een speler lange tijd aan de kant staat, dan wil hij zich bewijzen bij zijn werkgever. Vooral als de club in degradatiegevaar verkeert."

"Als Mark naar het WK wil, dan zal hij aan spelen moeten toekomen. De bal ligt bij hem. Hij maakt deel uit van mijn plannen. Niet omdat hij Mark Viduka is, maar omdat hij een goede speler is. Hij heeft tien maanden de tijd om te bewijzen dat hij nog steeds een goede speler is." Viduka is naar verluidt in onderhandeling met Portsmouth. Australië speelt woensdag een oefeninterland in en tegen Ierland.
Bezig met laden …