voetbalzone

Verbeek: 'Ik ben benieuwd hoe we met het systeem van Udinese omgaan'

Bart Kruyt07 mrt 2012, 06:30
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2012, 06:30
Advertentie

Daags voor de Europese thuiswedstrijd tegen Udinese weet Gertjan Verbeek nog niet of hij een beroep kan doen op Rasmus Elm. De bepalende middenvelder van AZ heeft last van 'spanning op de kuit' en vormt daardoor een twijfelgeval voor het duel van donderdagavond. Roy Beerens verrekte zaterdag nog zijn hamstring, maar het lijkt erop dat de rechtsbuiten wel gewoon kan spelen.

/

Udinese speelt op papier met drie verdedigers, met twee lopende mensen op de vleugels, die inzakken bij balverlies. Verbeek is benieuwd hoe AZ daarop reageert: "Tegen zo’n systeem hebben wij nog niet gespeeld, dat wordt weer een nieuwe ervaring", zei de oefenmeester in De Telegraaf. "Ik ben benieuwd hoe we daarmee omgaan."

AZ, dat nog niet over Charlison Benschop kan beschikken en dus met Jozy Altidore in de punt van de aanval begint, staat momenteel bovenaan in de Eredivisie. Udinese is de nummer vier van de Serie A en heeft een kleine achterstand op Lazio en een iets grotere op AC Milan en Juventus. Deze twee ploegen lijken met elkaar te gaan uitmaken wie er kampioen wordt in de Serie A.

Bezig met laden …