voetbalzone

Verbeek: ‘Ik geef het je te doen, een uur met tien man spelen’

Erik van Dam19 jun 2010, 19:12
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2010, 19:12
Advertentie

Pim Verbeek stelde zaterdag tevreden vast dat Australië nog niet is uitgeschakeld voor het bereiken van de achtste finales. De coach van de Socceroos leefde even tussen hoop en vrees; Australië kwam op voorsprong tegen Ghana, maar moest nog voor rust met tien man verder. Uiteindelijk bleef de schade middels een 1-1 remise beperkt. Trots overheerste dan ook bij de scheidend bondscoach.

/

Met vier andere spelers ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen Duitsland (0-4) trad Australië tegen Ghana aanzienlijk offensiever aan. Harry Kewell dupeerde zijn ploeg echter ongewild; na 25 minuten kreeg hij al rood, door in de ogen van de scheidsrechter de bal met de arm uit het Australische doel te weren. Een zwart scenario leek in werking gesteld, maar Ghana wist niet verder door te drukken dan de gelijkmaker. Verbeek: “Ik ben trots op mijn spelers. Ik geef het je te doen, ruim een uur met tien man spelen. Het was heel zwaar, maar we hebben het gered.'”

“We zijn nog steeds in de race. Dat geeft een goed gevoel”, concludeerde Verbeek. Mede doordat Duitsland niet naar zes punten uitliep, is er nog van alles mogelijk. Ghana leidt de groep met vier punten, daarna volgen Duitsland en Servië met drie en Australië staat onderaan met één punt. De ploeg van Verbeek is dus nog niet ten dode opgeschreven. In de laatste speelronde in de groep, op 23 juni, moet Australië sowieso winnen van Servië. Verslaat Ghana daarnaast Duitsland, dan slepen Verbeek en de zijnen het achtste finaleticket binnen.

Bezig met laden …