voetbalzone

Verbeek: 'In die zin heeft hij een betere drive dan Niklas Moisander'

Daniel Cabot Kerkdijk28 sep 2012, 14:55
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2012, 14:55
Advertentie

AZ bereikte donderdag ten koste van SC Veendam (4-1) de volgende ronde van de KNVB Beker. Markus Henriksen kreeg op het middenveld de voorkeur boven Erik Falkenburg. "Als er eentje bij komt, moet er ook eentje af", verklaart Gertjan Verbeek op de clubsite. "Erik is daarvan nu het slachtoffer. Zo werkt het in topsport. Dat heb ik hem uitgelegd. Hij heeft genoeg kansen gehad, maar zowel het team als hij presteerde wisselvallig. Dat gaf hij zelf direct toe."

Over het spel van Henriksen was Verbeek tevreden. "We hebben bewust tijd uitgetrokken om hem te laten wennen. AZ speelt anders dan Rosenborg BK of de Noorse ploeg. Tegen Veendam wisten mijn spelers elkaar goed te vinden. Vooral in de eerste helft werden de afspraken uitstekend nageleefd. Markus heeft op trainingen en tegen Veendam laten zien prima te kunnen voetballen. Goede voetballers vinden altijd hun weg en goede spelers kunnen ook altijd samen voetballen."

Ook Etiënne Reijnen kreeg een pluim. "Hij kwam uitstekend mee naar voren. Dat hebben we hem bij FC Zwolle ook regelmatig zo zien doen. Dat opkomen is een extra wapen. Kijk maar hoeveel doelpunten Andreas Granqvist maakte bij FC Groningen. Centrale verdedigers worden vaak over het hoofd gezien. Etiënne moet dat nog meer ontwikkelen. Iedere wedstrijd kan hij zo’n twee of drie keer opstomen. Dat is verrassend. In die zin heeft Etiënne een betere drive dan Niklas Moisander."

Bezig met laden …