voetbalzone

Verbeek: 'In Nederland zei men meteen dat dit een leuke club is'

Erik van Dam22 okt 2013, 13:32
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2013, 13:32
Advertentie
/

1. FC Nürnberg heeft Gertjan Verbeek en Raymond Libregts voorgesteld aan pers en publiek. De Duitse club ontsloeg twee weken geleden Michael Wiesinger als trainer en haalde in zijn plek Verbeek binnen, die op zijn beurt op straat werd gezet door AZ. De Bundesligist zegt dat de Tovenaar van Jubbega gehaald is voor de korte- en middellange termijn en dat hij zich in Nederland bewezen heeft.

Voorzitter Martin Bader nam dinsdag als eerste het woord tijdens de persconferentie van Der Club. Hij heette Verbeek welkom bij zijn nieuwe vereniging en zei dat de lange, intensieve gesprekken die er werden gevoerd nodig waren. De Nederlandse coach ondertekende een contract voor anderhalf seizoen, tot medio 2015. Verbeek zelf zei zin te hebben in de uitdaging die hem wacht bij de nummer zestien van Duitsland.

“Ik heb vandaag overleg gehad met de technische staf en nu gaat de focus op de wedstrijd tegen VfB Stuttgart”, sprak de trainer. “De bedoeling is weg te komen van de onderste plaatsen in de competitie. Ik heb natuurlijk zelf enkele ideeën, maar het gaat erom wat de kwaliteiten van de spelers zijn. In Nederland zei men direct dat dit een ganz toller Verein is. Ik ga Duitse les nemen, om het beter te spreken. Ik hoop dat het snel beter wordt.”, aldus Verbeek.

Bezig met laden …