voetbalzone

Verbeek is gepikeerd en hekelt grasmat

23 aug 2008, 21:09
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2008, 21:09
Advertentie
Gertjan Verbeek uitte op de persconferentie na het duel om de Johan Cruijff Schaal kritiek op de grasmat in de Amsterdam Arena. “Als de voetbalbond deze wedstrijd serieus neemt, moeten ze ervoor zorgen dat de grasmat in orde is,” aldus de gepikeerde trainer van Feyenoord.

Het decor van de wedstrijd was zoals altijd de Arena in Amsterdam. Verbeek vond de toestand van het veld dit jaar echter schandalig. “De KNVB mag niet accepteren dat het gras zo lang is. De spelers gleden daardoor constant uit”, aldus de voormalig oefenmeester van SC Heerenveen. Trainer van PSV Huub Stevens was het eens met Verbeek. “Het was ongelooflijk glad.”

Verbeek wilde de nederlaag echter niet op de grasmat afschuiven. De oefenmeester moest concluderen dat PSV de verdiende winnaar van de Nederlandse Supercup was. "Binnen de mogelijkheden die we hadden hebben we goed gepresteerd", zei Verbeek. "We hebben de ploeg er op dit moment niet voor om dominant te spelen, maar tegelijk zag je met name in de eerste helft dat PSV moeite had om druk te zetten op ons. Dat was onze eigen verdienste."

Stevens kon zich vinden in de uitleg van zijn collega. "In de eerste helft zochten we te snel de eindpass, de lange bal", analyseerde de coach. "In de tweede helft hebben we dat beter gedaan, door de bal langer in de ploeg te houden. Ik denk dat de overwinning verdiend is. We zijn nooit echt in de problemen gekomen.”
Bezig met laden …