voetbalzone

Verbeek: ‘Je blijft er voor de rest van je leven aan herinnerd worden’

Erik van Dam02 mrt 2016, 11:34
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2016, 11:34
Advertentie

Gertjan Verbeek is benieuwd hoe de halve finales in de KNVB Beker zullen eindigen. Woensdagavond nemen FC Utrecht en VVSB het tegen elkaar op in De Galgenwaard en een dag later strijden Feyenoord en AZ om de andere finaleplek. Verbeek werkte in het verleden zowel in Rotterdam als in Alkmaar en won in het seizoen 2012/13 de beker met AZ. Het is zijn enige tastbare prijs en Verbeek koestert ‘m nog steeds.

/

In een interview met De Telegraaf zegt Verbeek dat hij heel benieuwd is naar de uitkomst van de wedstrijd van donderdag. Hij vond de zege die Feyenoord boekte bij FC Utrecht knap en denkt dat het team van Giovanni van Bronckhorst zelfvertrouwen heeft kunnen tanken. Tegelijkertijd stipt hij aan dat AZ het goede gevoel echt niet ineens kwijt zal zijn nadat Ajax de succesreeks van de club beëindigde.

“Verliezen kan altijd gebeuren en bovendien leren ze hier weer van. Daarnaast hebben ze met spelers als Ron Vlaar en Markus Henriksen jongens in het team rondlopen die wel tegen een stootje kunnen en de rest op sleeptouw nemen”, aldus Verbeek. Hij waagt zich niet aan een voorspelling wie de eindstrijd haalt, maar zegt wel dat de beker winnen iets heel bijzonders is voor elke speler en trainer.

“Ik heb zo langzamerhand bijna tachtig Europa League-wedstrijden achter m’n naam staan. Dat is een ongekend aantal, maar die bekerwinst blijft toch het meest hangen. Dat is een onderscheiding die voor altijd in de prijzenkast van een club zichtbaar is en waar je de rest van je leven aan herinnerd blijft worden.”

Bezig met laden …