voetbalzone

Verbeek kan leven met uitslag bij debuut: ‘Maar het moet beter’

Erik van Dam25 okt 2013, 23:26
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2013, 23:26
Advertentie
/

Gertjan Verbeek beleefde vrijdagavond zijn vuurdoop als trainer van een buitenlandse club. De Tovenaar van Jubbega werd eerder deze week aangesteld bij 1. FC Nürnberg en zat in de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart voor het eerst op de bank. Na negentig minuten had zijn team een 1-1 gelijkspel in handen: niet voldoende om plek zestien af te staan, maar het begin is er.

De doelpunten vielen in de eerste zes minuten al: eerst scoorde Vedad Ibisevic voor Stuttgart en snel daarna was het Josip Drmic die de gelijkmaker verzorgde. “De uitslag is niet zo slecht”, sprak Verbeek na zijn eerste wedstrijd in de Bundesliga. “Maar het spel moet wel beter worden, we raakten de bal te snel kwijt. Defensief stonden we goed, hebben we gestreden. En we hadden ook een tweede keer kunnen scoren.”

“Maar ik ben tevreden”, aldus de trainer. “De eerste wedstrijd is altijd belangrijk voor een trainer. We hebben een plan gemaakt en dat is voor een deel en dat is voor een deel gelukt, ik kan leven met de uitslag. Volgende week tegen SC Freiburg moet de eerste overwinning volgen.”

Bezig met laden …