voetbalzone

Verbeek kan ontslag nog niet plaatsen: 'Heb nooit één signaal gekregen'

Bart Kruyt29 dec 2013, 08:30
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2013, 08:30
Advertentie

Gertjan Verbeek kijkt terug op een merkwaardig kalenderjaar. De coach presteerde goed met AZ, waarmee hij de KNVB Beker won, maar een paar maanden later werd hij tot zijn eigen verbazing ontslagen. Verbeek heeft inmiddels weer een club gevonden, hij is werkzaam bij de Duitse hekkensluiter 1. FC Nürnberg, maar begrijpt nog steeds weinig van zijn vertrek uit Alkmaar.

/

Verbeek vertelt in het Algemeen Dagblad dat hij zijn ontslag nog niet heeft kunnen plaatsen: "Natuurlijk lees je dingen, van sommige spelers of van Earnest Stewart (technisch manager, red.). Dan vallen sommige puzzelstukjes wat beter in elkaar. Maar vanuit mijn kant blijft dat interpretatie. In mijn wekelijkse overleg met de directie is nooit aangegeven dat ze ontevreden waren. Ik heb nooit één signaal gekregen dat het de verkeerde kant op ging. Dat vind ik nog steeds raar."

Na de beslissing van AZ om afscheid te nemen van Verbeek benadrukte Stewart al dat het ontslag niets te maken had met de resultaten van de Alkmaarders. Volgens Stewart waren er echter 'meerdere signalen' binnen de organisatie dat de chemie tussen de coach en de spelers zou zijn verdwenen. Verbeek zou zich overal mee bemoeien en daarmee ergernis opwekken.

Bezig met laden …