voetbalzone

‘Verbeek kan weer in Duitsland aan de slag: ‘der neuer Van Gaal’’

Daniel Cabot Kerkdijk11 dec 2014, 23:50
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2014, 23:50
Advertentie

Gertjan Verbeek gaat mogelijk weer in Duitsland aan de slag. De 52-jarige oefenmeester is volgens BILD een van de kandidaten bij VfL Bochum, de nummer tien van de 2. Bundesliga. Verbeek was afgelopen seizoen een half jaar in dienst bij 1. FC Nürnberg, dat ook na het ontslag van de Nederlander er niet in slaagde om degradatie af te wenden.

voetbalzone

VfL Bochum ontdeed zich afgelopen week van Peter Neururer en laat voorlopig assistent-coach Frank Heinemann voor de selectie staan. Dit is echter een tijdelijke oplossing. Voor 5 januari moet er een nieuwe trainer aangesteld zijn en Verbeek zou de voornaamste kandidaat zijn. Directeur Christian Hochstätter was donderdag de hele dag onderweg en het gerucht gaat dat hij in Nederland met Verbeek om de tafel heeft gezeten.

Volgens BILD zou Verbeek ‘der neuer Louis van Gaal’ zijn. Althans, dat zou naar verluidt de bijnaam van Verbeek in Nederland zijn. Na zijn congé in Nürnberg werd Verbeek aan clubs als Heracles Almelo en NAC Breda gelinkt, maar om uiteenlopende redenen leidde het niet tot een contractuele overeenkomst. Hochstätter wilde niet inhoudelijk reageren, maar ontkent ook niet dat Verbeek in beeld is. “Ik ga niet op namen in. Ik hoop in ieder geval dat we voor 5 januari een nieuwe trainer kunnen presenteren”, licht de sportbestuurder toe.

Bezig met laden …