voetbalzone

Verbeek kijkt op van snelle herstel bij 'indrukwekkende' Kewell

Robert Smid01 jun 2010, 12:02
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2010, 12:02
Advertentie

Harry Kewell zet steeds meer stappen richting een blessurevrij Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. De Australiër wordt al zijn gehele carrière geplaagd door blessures en ook nu leek een kwetsuur zijn WK op de toch te zetten. De vleugelaanvaller heeft echter goed nieuws gekregen.

/

Bondscoach Pim Verbeek, die met zijn ploeg al in Zuid-Afrika is ter voorbereiding op het eindtoernooi, liet weten dat zijn geroutineerde aanvaller vanaf donderdag weer bij de groep zal aansluiten. De Nederlander was verbaasd over de indrukwekkende inhaalslag die hij heeft gemaakt met zijn liesblessure.

“Ik denk dat iedereen die de training van maandag heeft gezien ervan overtuigd is dat Kewell er weer helemaal klaar voor is”, aldus de oefenmeester tegenover diverse Zuid-Afrikaanse media. “Na de wedstrijd tegen Denemarken sluit Kewell weer aan bij de groep. Dus donderdag traint hij weer in een regulier programma in plaats van een individueel programma.

Verbeek hield echter nog wel een slag om de arm en is voorzichtig met zijn sterspeler. De Nederlander wil Kewell niet zomaar kwijt en laat hem dan ook niet alle trainingssessies afwerken. Toch is Verbeek ervan overtuigd dat hij Kewell gewoon kan inzetten op 13 juni, wanneer Australië het eerste groepsduel met Duitsland afwerkt.

Bezig met laden …