voetbalzone

Verbeek kwalificeert zich met Australië voor eindronde Asian Cup

Robert Smid03 mrt 2010, 11:53
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2010, 11:53
Advertentie

Pim Verbeek heeft ‘zijn’ Australië door de kwalificatiereeks van de Asian Cup weten te loodsen. De Nederlander had nog maar één punt nodig om definitief zeker te zijn van de eindronde, maar hij zag zijn manschappen met 1-0 winnen van Indonesië.

/

Verbeek maakte vooral gebruik van spelers die zelf in Australië en Azië actief zijn en liet de meeste Europese spelers buiten beschouwing voor het duel. Zonder de sterkhouders van het elftal begon de ploeg slap en ongeïnspireerd. De eerste helft verliep traag en Indonesië kon gemakkelijk stand houden. Tot het einde van de eerste helft.

Een knal van Luke Wilkshire, oud-speler van FC Twente, werd aangetikt door Mark Milligan. De bal kwam via de lat opnieuw voor de centrale verdediger terecht, waarna hij de bal erin werkte en zo zorgde voor de enige goal van de wedstrijd.

In de tweede helft probeerde Indonesië het nog wel en kreeg Australië, waar Jason Culina de aanvoerdersband voor het eerst droeg, nog wel een aantal kansen. De ruim 20.000 supporters in Brisbane werden echter niet meer verblijd met doelpunten. Het was echter wel genoeg om plaatsing van de Asian Cup in 2011 te realiseren. Deze zal worden afgewerkt in Qatar.

Bezig met laden …