voetbalzone

Verbeek laat voormalig PSV-er Thompson hopen op WK-deelname

Bart Kruyt22 dec 2009, 07:09
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2009, 07:09
Advertentie

Wie kent hem nog? Archie Thompson, een inmiddels 31-jarige spits, die in het verleden nog een blauwe maandag bij PSV speelde en momenteel alweer jarenlang actief is in de Australische competitie. Thompson verdween daar niet alleen uit beeld van de Nederlandse voetbalvolgers, maar ook uit het zicht van bondscoach Pim Verbeek. Nu mag Thomspon toch hopen op WK-deelname.

De spits van Melbourne Victory, de koploper van Australië, werd dinsdag voor het eerst sinds een jaar weer eens opgeroepen voor de nationale ploeg. De 32-voudig international, die met 21 doelpunten toch een heel aardig gemiddelde heeft in het Australische vlaggenschip, kreeg van Verbeek een uitnodiging voor de wedstrijd tegen Koeweit op 6 januari.

“Ik hoop dat ik de trainer kan overtuigen, want het is mijn wens om mee te gaan naar het WK”, zei Thompson in lokale media. De spits werd in het seizoen 2005/06 een half jaar gehuurd door PSV, maar kwam in Nederland niet verder dan twee invalbeurten. De Eindhovenaren besloten hem dan ook niet definitief over te nemen en zagen Thomspon terugkeren naar Melbourne.

Bezig met laden …