Verbeek met Australië onderuit in Asian Cup-qualifier

05 mrt 2009, 12:44
Laatst bijgewerkt: 05 mrt 2009, 12:44
Waar de kwalificatiecampagne voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika op rolletjes verloopt, heeft het Australië van bondscoach Pim Verbeek het voor het toernooi om de Asian Cup van 2011 een stuk lastiger. Donderdagavond gingen de Socceroos voor eigen publiek in hoofdstad Canberra met 0-1 onderuit tegen Koeweit.

Het team, louter bestaande uit spelers uit de eigen A-League, kreeg na 37 minuten een tegentreffer te verwerken van Koeweit’s Mesaed Al Enezi. In de daaropvolgende vijftig minuten wist het thuisland die achterstand niet meer ongedaan te maken. Het betekende voor de bezoekers de eerste zege op Australisch grondgebied in 32 jaar.

Door de nederlaag zakken de mannen van Verbeek af naar de laatste plek in groep B van de kwalificatiereeks. De Aussies behaalden één punt uit twee wedstrijden, en staan daarmee drie punten achter op koploper Oman. Koeweit bezet de tweede plek met drie punten punten. Indonesië staat derde met twee puntjes.