Verbeek met Australië onderuit tegen de Verenigde Staten

Matthijs van Laar05 jun 2010, 17:04
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2010, 17:04

Australië heeft de laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar het WK verloren. De ploeg van de Nederlandse bondscoach Pim Verbeek was niet opgewassen tegen de energie van de Verenigde Staten, die mede dankzij twee treffers van gelegenheidsspits Edson Buddle met 3-1 wonnen.

/

De speler van Los Angeles Galaxy, die de plaats innam van de licht geblesseerde Jozy Altidore, zag zijn naam al na vier minuten worden bijgevoegd op het scoreformulier. Buddle liet Vincenzo Grella staan en dribbelde vervolgens richting het vijandelijke doel. Met een schot van afstand liet hij doelman Mark Schwarzer vervolgens kansloos. Tim Cahill stelde namens de Socceroos echter alweer snel orde op zaken.

De aanvaller kon geheel vrij bij de tweede paal binnentikken, nadat hij even daarvoor al rakelings naast had geschoten. Het leidde tot een offensief van Australië, al was de beste kans op een nieuwe voorsprong voor Team USA middels Clint Dempsey. Uiteindelijk zorgde Buddle met zijn tweede van de middag voor de 2-1. Dit keer was de spits trefzeker op aangeven van Steve Cherundolo.

Na rust zocht Australië nadrukkelijker naar de gelijkmaker, maar vond het in doelman Markus Hahnemann een te grote sta-in-de-weg. Ver in blessuretijd beslisten de Amerikanen het duel definitief. Herculez Gomez werd door Landon Donovan weggestuurd, waarna de invaller het karwei feilloos afrondde en de eindstand op 3-1 bepaalde.