voetbalzone

Verbeek: ‘Mijn filosofie is vergelijkbaar met die van Guardiola’

Thijs Post14 mrt 2016, 13:29
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2016, 13:29
Advertentie

Gertjan Verbeek presteert uitstekend met VfL Bochum, al zal het nog een flink karwei worden om promotie naar de Bundesliga af te dwingen. Bochum staat momenteel vijfde op tien punten van de derde plek. Maandag zal er gewonnen moeten worden bij middenmoter 1. FC Kaiserslautern om het gat te verkleinen.

/

VfL Bochum is nu al negen wedstrijden ongeslagen, terwijl 1. FC Kaiserslautern de laatste drie wedstrijden verloor. De ploeg van Verbeek is dus favoriet en dat wil de Nederlandse coach ook op het veld laten zien. De oefenmeester vergelijkt zijn speelstijl met de stijl van Josep Guardiola, de trainer van Bayern München.

“Mijn filosofie is vergelijkbaar met die van Guardiola”, begint Verbeek in gesprek met Kicker. “We willen dominant zijn en ons eigen spel spelen. Ik hoop dat het lukt. Dan is de kans namelijk groter dat we drie punten pakken”, aldus Verbeek, die hoe dan ook respect heeft voor Kaiserslautern. “De twaalfde plaats op de ranglijst komt niet overeen met de kwaliteiten die ze hebben.”

Bezig met laden …