voetbalzone

Verbeek moet puzzelen tegen Ghana na wegvallen Grella

Erik van Dam17 jun 2010, 22:46
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2010, 22:46
Advertentie

Pim Verbeek heeft een domper te verwerken gekregen in de aanloop naar het duel met Ghana. De Socceroos moeten zaterdag alles op alles zetten om nog een kans te maken op een plek in de achtste finales, maar gaan dat doen zonder Vince Grella. De waterdrager bleek donderdag onvoldoende hersteld van de knieblessure die hij tegen Duitsland opliep.

De absentie van Grella was niet zo vervelend geweest, als Tim Cahill niet óók geschorst was voor het duel met de Afrikanen. “Het was geen zwaar incident. Pas na de training kwam de blessure aan het licht”, zei woordvoerder Rod Allen over de knieblessure van Grella. Nu moet Verbeek een beroep gaan doen op andere spelers in de ontmoeting met Ghana.

Grella, die al 49 keer uitkwam voor Australië, moest in de rust forfait geven tegen Duitsland. Het stond toen al 2-0 voor Die Mannschaft. Na rust kwamen daar nog eens twee doelpunten bij. Wie Grella moet gaan vervangen in de rol van verdedigende middenvelder, is vooralsnog niet duidelijk. Australië vecht zaterdag vermoedelijk voor haar laatste kans.

Bezig met laden …