voetbalzone

Verbeek moet tegen Ghana kiezen tussen jeugd of ‘gouden generatie’

Erik van Dam16 jun 2010, 10:13
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2010, 10:13
Advertentie

Pim Verbeek heeft de afgelopen dagen de nodige kritiek gekregen in de Australische media. De eerste groepswedstrijd van de Socceroos tegen Duitsland ging vrij kansloos met 4-0 verloren en dat leverde de Nederlanders de nodige kritische blikken op. De bondscoach van de Australiërs zit nu opgescheept met een dilemma: of de ouderen in het elftal laten staan of de jeugd een kans geven.

/

Vóór zaterdag dient Verbeek zijn keuze te hebben gemaakt, aangezien dan Ghana wacht. De Afrikanen staan al op drie punten. Eerder deze week liet Verbeek al enigszins doorschemeren niet heel positief te staan tegenover de huidige spelersgroep: “Als ik betere spelers zou hebben dan ik nu heb zou ik ze brengen.” Woensdag voegde hij daaraan toe: “Ik kijk er niet naar of ze dertig, 35 of achttien zijn. Ik kijk naar de kwaliteit die zij brengen en dus naar de best beschikbare spelers.”

Tot op heden heeft Verbeek vastgehouden aan de zogeheten ‘gouden generatie’, de groep spelers die in 2006 op het WK tot de achtste finale reikte onder leiding van Guus Hiddink. In het huidige elftal van Verbeek zijn er slechts drie speler onder de 25 jaar, waaronder Nikita Rukavytsya, een voormalig speler van FC Twente. Verbeek lijkt dus voor de keuze te staan om tegen Ghana zijn elftal in stand te houden of verjonging aan te brengen.

In de Australische pers werd onder meer kritisch opgemerkt dat er te verdedigend werd gespeeld tegen Duitsland en dat de fans in de steek werden gelaten: “De fans hebben veel geld betaald om naar Zuid-Afrika te gaan en verdienen een goede wedstrijd tegen Ghana”, zo stelde voormalig doelman en international Mark Bosnisch.

Bezig met laden …