voetbalzone

Verbeek: 'Niet normaal hoe professioneel mijn spelers zijn'

Bart Kruyt14 mei 2010, 10:48
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2010, 10:48
Advertentie

Pim Verbeek kijkt met veel vertrouwen uit naar het komende WK. De Nederlander weet dat hij het lastig krijgt met Australië in Zuid-Afrika, maar denkt met zijn spelersgroep resultaten te kunnen boeken. “Dit zijn de beste professionals waarmee ik ooit gewerkt hebt”, zei Verbeek vrijdag tegen de Australische pers.

/

De oefenmeester ging nadrukkelijk in op de professionaliteit van zijn spelersgroep. “In de 2,5 jaar dat ik hier werkzaam ben heb ik nog geen speler te laat zien komen bij welke gelegenheid dan ook. Je kunt zeggen dat het normaal is, maar in de voetbalwereld is dit gedrag uitzonderlijk.” Verbeek noemde ook nog een aantal spelers dat zeer belangrijk is voor zijn elftal. “Mark Schwarzer, Lucas Neill, Vince Grella en Tim Cahill brengen iets extra´s in de groep.”

Australië is op het WK ingedeeld in een zware groep met Duitsland, Ghana en Servië. Verbeek hoopt vooral dat de team spirit de Australiërs een ronde verder kan helpen. “Ik heb sinds mijn aanstelling bijna niets hoeven te doen aan de motivatie voor mijn elftal. In de kleedkamer hebben mijn spelers de controle. We moeten gewoon dat goede gevoel behouden.”

Bezig met laden …