voetbalzone

Verbeek niet teleurgesteld: 'Als je hoofdprijs moet betalen, heeft dat geen zin'

Matthijs van Laar11 jan 2013, 08:20
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2013, 08:20
Advertentie
/

AZ presteerde de eerste helft van het seizoen ondermaats, maar Gertjan Verbeek behoudt het vertrouwen in zijn groep spelers. Volgens hem is het dan ook geen ramp dat hij er in de winterstop geen versterkingen bij krijgt. “Daar ben ik niet teleurgesteld over, want ik heb geen aankopen nodig”, luidt het in gesprek met De Telegraaf.

De Alkmaarders toonden recentelijk wel interesse in sc Heerenveen-verdediger Jeffrey Gouweleeuw, maar zijn club wilde hem niet laten gaan. De kans is echter groot dat de Noord-Hollander in de zomer alsnog terugkeert richting zijn geboorteprovincie. “Het voordeel van Jeffrey nu halen, was dat hij een half jaar eerder de groep, staf en club kon leren kennen. Maar als je de hoofdprijs moet betalen, heeft dat geen zin”, aldus Verbeek.

“Tussentijdse versterkingen zie ik altijd in het verlengde van het volgende seizoen”, zegt de coach, die Gouweleeuw alvast wilde hebben als vervanger van Nick Viergever, die niet wenst bij te tekenen. “Dus gaan we er – om nog iets aan hem te verdienen – van uit dat hij komende zomer vertrekt.”

Bezig met laden …