voetbalzone

Verbeek nieuwe bondscoach Australië

06 dec 2007, 07:23
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2007, 07:23
Advertentie
Na een maandenlange zoektocht heeft de Australische voetbalbond (FFA) eindelijk een bondscoach weten te strikken: Pim Verbeek. De Nederlander krijgt de taak om The Socceroos naar het WK van 2010 in Zuid-Afrika te leiden.

Na de contractbreuk van Dick Advocaat waren de Australiërs genoodzaakt om op zoek te gaan naar een andere kandidaat. Ook namen als Phillippe Troussier en Jürgen Klinsmann deden Down Under de ronde, maar het feit dat Australië in de aanstaande strijd om een WK-ticket is ingedeeld in de Aziatische kwalificatiezone was in het voordeel van Verbeek.

Verbeek was de laatste jaren werkzaam voor de Zuid-Koreaanse voetbalbond. Eerst als assistent van toenmalig bondscoaches Guus Hiddink en Dick Advocaat en later als bondscoach. Sinds zijn vertrek na afloop van het toernooi om de Azië Cup van afgelopen zomer zat hij zonder werk.

FFA-voorzitter Frank Lowy, die in het verleden grotendeels verantwoordelijk was voor de komst van Hiddink, was verguld met de komst van Verbeek. “Verbeek heeft een schat aan ervaring en is daarom een uitstekende invulling van het bondscoachschap. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring en ik kan zonder meer zeggen dat we de juiste keuze hebben gemaakt.”
Bezig met laden …