voetbalzone

Verbeek onaangenaam verrast: ‘Ze hebben andere kwaliteiten, zeg maar’

Peter Nusselder09 feb 2015, 10:05
Laatst bijgewerkt: 09 feb 2015, 10:05
Advertentie

Gertjan Verbeek werd in de winterstop aangesteld als de nieuwe trainer van VfL Bochum en het is de bedoeling dat hij met de huidige nummer twaalf van de 2. Bundesliga zo snel mogelijk terugkeert op het hoogste niveau van Duitsland. Verbeek is echter onaangenaam verrast door het niveau dat hij heeft aangetroffen en ging zaterdagmiddag tijdens zijn eerste wedstrijd onderuit bij 1. FC Union Berlin.

voetbalzone

“Technisch en tactisch is het niet veel. Ze hebben hier andere kwaliteiten, zeg maar”, maakt de Nederlandse oefenmeester duidelijk in gesprek met het Algemeen Dagblad. Verbeek heeft zich verbaasd over de fouten die gemaakt worden; verdedigers verliezen hun opponent uit het oog en er zijn veel slechte passes. “Daardoor ontstond die winnende treffer van Union Berlin ook”, analyseert de coach.

De voormalig AZ-trainer werkte in Duitsland in de Bundesliga voor 1. FC Nürnberg en het is ook zijn ambitie om daar met Bochum naartoe te gaan, maar Verbeek weet dat dit voor de huidige middenmoter nog een hele klus zal worden. De coach vraagt zich nu al af of hij die klus zal mogen afmaken. “We zullen er hard aan moeten trekken dit seizoen. Dat vergt veel tijd, maar die krijg ik natuurlijk niet”, vermoedt Verbeek.

Bezig met laden …