voetbalzone

Verbeek over wissels: 'Met tien spelers moet je andere keuzes maken'

Peter Nusselder14 jun 2010, 11:36
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2010, 11:36
Advertentie

Bondscoach Pim Verbeek en zijn Australische ploeg verloren zondag met 4-0 van Duitsland. De opstelling en wissels van de Nederlandse trainer wekten enige bevreemding, maar volgens Verbeek had hij zijn redenen. "Met tien spelers moet je andere keuzes maken", verklaarde hij tegenover de internationale media zijn wisselbeleid na de rode kaart voor spits Tim Cahill.

/

Cahill was al de enige aanvaller in de basisformatie van The Socceroos, terwijl Harry Kewell niet eens in mocht vallen. "Toen we met tien man kwamen te spelen, hadden we andere spelers nodig dan Kewell", rechtvaardigde Verbeek zijn keuze. "Dat is de enige reden dat ik hem niet heb ingebracht. En als je met 4-0 verliest kun je achteraf altijd zeggen dat het niet heeft geholpen."

Australië had ook de pech in Duitsland een tegenstander te treffen die in een uitstekende vorm verkeerde. De maker van het Duitse openingsdoelpunt, Lukas Podolski, wil echter niet te vroeg juichen. "Ik weet dat heel Duitsland deze overwinning aan het vieren is, dat moet ook. Maar we moeten onze concentratie niet verliezen. Dit is nog maar de eerste wedstrijd. Er is nog een lange weg te gaan."

Bezig met laden …