voetbalzone

Verbeek rekent op het WK op Kewell: 'Ik maak me geen zorgen'

Bart Kruyt12 mei 2010, 08:05
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2010, 08:05
Advertentie

Pim Verbeek rekent op de aanwezigheid van Harry Kewell op het aankomende WK. De aanvaller van Galatasaray zit al een tijdje in de lappenmand wegens verschillend blessureleed, maar Verbeek maakt zich geen zorgen. “Iedereen praat over Harry, maar ik weet dat Harry aanwezig zal zijn op het WK”, stelde de bondscoach van Australië.

/

Kewell werd dinsdag opgenomen in de voorselectie van Verbeek, die ook enkele andere geblesseerde spelers opriep. “Maar ik twijfel niet over deze spelers, dat is voor de media”, zei de keuzeheer. “De medische staf heeft mij verzekerd dat de spelers die ik heb opgeroepen op 12 juni fit zullen zijn. Ook de spelers zelf zijn positief, dus ik maak me geen zorgen.”

Australië speelt op 13 juni haar eerste wedstrijd van het WK, tegen favoriet Duitsland. “Dat is nog vijf weken”, zei Verbeek. “Dat moet voldoende zijn voor jongens als Kewell om te herstellen. Overigens is hij mijn beste speler en ik zou hem ook selecteren wanneer hij niet honderd procent fit zou zijn. We moeten het nu gewoon afwachten.”

Bezig met laden …