voetbalzone

Verbeek stopt na WK in Zuid-Afrika als bondscoach Australië

Daniel Cabot Kerkdijk22 mrt 2010, 07:01
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2010, 07:01
Advertentie

Australië moet in de komende maanden op zoek naar een nieuwe bondscoach. De Australische voetbalbond (FFA) maakt maandagmorgen via de officiële kanalen bekend dat Pim Verbeek heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen. De Nederlander,die op het WK in Zuid-Afrika voor het laatst op de bank zal zitten, twijfelde reeds eerder over zijn continuïteit in Australië.

/

Verbeek leidde Australië tijdens de afgelopen maanden naar de eindronde van het WK in Zuid-Afrika en het toernooi om de Azië Cup. Eerder hadden The Socceroos succes onder Guus Hiddink, die het team tijdens het WK in 2006 naar de achtste finale leidde. De FFA heeft inmiddels de Nederlandse trainingsopvattingen geïmplementeerd in haar eigen opleidingen.

"Het was een zeer moeilijke beslissing om na een dienstverband van twee jaar niet door te gaan", licht Verbeek toe. "Maar het is mijns inziens tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb van elke minuut genoten en we hebben enkele fantastische resultaten geboekt. Het is een goed moment om mijn beslissing naar buiten te brengen. Op deze manier kunnen we ons volledig richten op onze WK-deelname."

Onder leiding van Verbeek speelde Australië 27 interlands. Vijftien duels eindigden in een overwinning, acht keer werd gelijkgespeeld en vier keer stapte men als verliezer van het veld. In Zuid-Afrika moet Australië in de groepsfase zien af te rekenen met Duitsland, Ghana en Servië.

Bezig met laden …