voetbalzone

Verbeek: ‘Van Gaal heeft gewaagd gekozen, het kon verkeerd uitpakken’

Peter Nusselder13 sep 2012, 12:14
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2012, 12:14
Advertentie

In zijn eerste periode als bondscoach liep Louis van Gaal met het Nederlands elftal kwalificatie voor het WK van 2002 mis, maar bij zijn tweede poging is Oranje met zeges op Turkije en Hongarije goed van start gegaan. Gertjan Verbeek kan de wijze waarop Van Gaal handelde wel waarderen.

/

De AZ-trainer weet dat de bondscoach na het dramatisch verlopen EK een beroep moest doen op verschillende andere spelers. “Er moest wat gebeuren met het Nederlands elftal en daar waren keuzes voor noodzakelijk”, vertelt Verbeek aan het Algemeen Dagblad. “Louis van Gaal heeft gewaagd gekozen. Het had verkeerd kunnen uitpakken. Tegen Turkije had het zomaar 2-2 kunnen worden. Maar dat werd het dus niet.”

Het duel in Boedepast van dinsdag beviel de coach van AZ al beter. “Tegen Hongarije speelde het team een stuk beter, meer solide vooral. We moeten alleen niet vergeten dat Hongarije op z’n zachtst gezegd een matige tegenstander was. Als je toch zag wat die mannen stonden te doen toen Jordy Clasie die vrije trap snel nam”, doelt Verbeek op de 1-4 van Klaas-Jan Huntelaar. “Dat was toch ronduit amateuristisch.”

Bezig met laden …