voetbalzone

Verbeek vindt het jammer dat Ballack er niet bij is tegen Australië

Bart Kruyt12 jun 2010, 21:20
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2010, 21:20
Advertentie

Voor het Australische elftal van Pim Verbeek begint het WK zondag direct pittig. De Socceroos nemen het op tegen Duitsland, dat weliswaar niet over de sterkste selectie sinds jaren beschikt, maar als geen ander weet hoe het er aan toegaat op een WK. “Op de één of andere manier halen ze toch altijd de kwartfinale, halve finale of finale”, zei Lucas Neill.

De verdediger en aanvoerder van Australië verwacht dan ook een zware wedstrijd tegen de Duitsers. “We nemen het op tegen een ploeg dat zeer sterk presteert op toernooien”, zei Neill. “Alle spelers hebben ervaring op het hoogste niveau en spelen in de beste competities van de wereld. Duitsland is duidelijk de favoriet in de groep, de andere ploegen jagen op dit land.”

Een voordeel voor Australië is dat Duitsland aanvoerder Michael Ballack moet missen vanwege een blessure. Verbeek wil dat echter niet zo zien: “Ze zullen Ballack absoluut missen, daar bestaat geen twijfel over. Maar ze hebben ongetwijfeld een goede speler klaarstaan om hem te vervangen. Ballack is wel een speler die op het WK hoort en het is jammer dat hij er niet bij is.”

Bezig met laden …