voetbalzone

Verbeek wacht grootst denkbare test in kwartfinale van DFB Pokal

Erik van Dam16 dec 2015, 22:53
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2015, 22:53
Advertentie

Gertjan Verbeek schaarde zich woensdagavond met VfL Bochum bij de laatste acht in de strijd om de Duitse beker. De Tovenaar van Jubbega wist met zijn team te winnen bij 1860 München en naderhand werd Bochum in de loting gekoppeld aan de meest gevreesde tegenstander op de Duitse velden: Bayern München.

voetbalzone

VfL Bochum kruist op 9 of 10 februari thuis de degens met der Rekordmeister, die in het verleden liefst zeventien keer de DFB Pokal pakte. In het seizoen 2013/14 gebeurde dat voor het laatst: vorig seizoen reikte Bayern niet tot de eindstrijd. De beste prestatie van VfL Bochum zijn twee verloren finales. Verbeek, die met zijn club zevende staat in de 2.Bundesliga, mag de borst gaan natmaken.

De andere drie kwartfinales gaan op 9 of 10 februari tussen VfB Stuttgart en Borussia Dortmund, FC Heidenheim en Hertha BSC en tussen Bayer Leverkusen en Werder Bremen. Verbeek komt voor de tweede keer in zijn trainersloopbaan tegenover Bayern te staan: als coach van 1.FC Nürnberg incasseerde hij op 8 februari vorig jaar een 0-2 nederlaag. In april kon hij vervolgens vertrekken.

Bezig met laden …