voetbalzone

Verbeek: 'We moeten nu absoluut winnen van Servië en Ghana'

Daniel Cabot Kerkdijk14 jun 2010, 07:31
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2010, 07:31
Advertentie

Pim Verbeek is het WK met Australië slecht begonnen. De Socceroos verloren zondagavond kansloos van Duitsland met 4-0. Lukas Podolski opende na acht minuten de score, waarna ook Miroslav Klose voor rust nog scoorde. Tien minuten na rust kreeg Tim Cahill rood en de tien Australiërs kregen nog twee treffers om de oren. Die kwamen op naam van Thomas Müller en invaller Cacau.

/

Verbeek wilde de zeperd tegen die Mannschaft snel achter zich laten. "We wisten van tevoren al dat we bij een nederlaag sowieso de overige groepsduels moesten winnen", stelde de Nederlander. "En dat is wat we nu moeten gaan doen. Winnen van Servië en Ghana. Zo simpel is het." Ghana won eerder op de dag met 1-0 van Servië, de komende opponent van Australië.

"Het vroege tegendoelpunt verstoorde onze plannen", vervolgde Verbeek. "Dat was iets waar we geen rekening mee hadden gehouden en waar we ook niet op wisten te reageren." Cahill kreeg rood voor een charge op Bastian Schweinsteiger. "Ik zag het duel niet goed", antwoordde Verbeek toen hij naar zijn mening werd gevraagd. "Maar de rode kaart hielp ons duidelijk niet."

Bezig met laden …