voetbalzone

Verbeek: 'We willen echt iets neerzetten bij Marokko'

Bart Kruyt09 okt 2010, 13:35
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2010, 13:35
Advertentie

Het is duidelijk te merken dat Marokko in Pim Verbeek een Nederlandse technisch directeur heeft aangetrokken. Zakaria Labyad is de laatste speler die voor het Noord-Afrikaanse land koos; Youness Mokthar, Imad Najah (beiden PSV) en Ali Messaoud (AZ) stapten ook al over. Bovendien hebben Ismaïl Aissati en Nordin Amrabat een overschrijvingsverzoek ingediend bij de FIFA.

/

Verbeek stelt de talentvolle spelers uit de Nederlandse competitie nodig te hebben: “Marokko heeft tweemaal op rij deelname aan het WK gemist", legt de voormalig bondscoach van de Australische ploeg uit in AD/Sportwereld. "Daarnaast was de ploeg er tijdens de laatste Afrika Cup in januari niet bij. Er moest iets gebeuren om het voetballen weer aanzien te geven en ik kan je vertellen dat die plannen fanatiek op gang zijn gekomen."

Naast Verbeek werden door de bond ook Robert Verbeek, Henk Duut en Eric Gerets gestrikt. "Wij komen niet even een paar maanden langs in Marokko, maar willen echt voor de langere termijn iets neerzetten. Wij werken in eerste instantie aan de Olympische selectie die in 2012 in Londen aanwezig moet zijn. Eind maart begint die kwalificatiereeks. Daarnaast kijkt Gerets mee om spelers al meteen naar de nationale selectie over te hevelen", aldus Verbeek.

Bezig met laden …