voetbalzone

Verbolgen David de Gea lijkt zich via Twitter tot Manchester United te richten

Wessel Antes06 jul 2023, 15:55
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2023, 15:55
Advertentie

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

David de Gea heeft via Twitter gereageerd op zijn huidige situatie. De 32-jarige Spaanse doelman is sinds 1 juli transfervrij, maar zou volgens diverse Engelse media nog altijd in gesprek zijn met Manchester United over een nieuw contract. Wat al bekend is, is dat De Gea akkoord wilde gaan met een nieuwe aanbieding van the Red Devils, tot de clubleiding dat aanbod plotseling van tafel veegde. Donderdagmiddag twittert De Gea een foto van een jongleur. In Engeland denkt men dat de sluitpost van mening is dat United met hem speelt, terwijl de Madrileen ook kan bedoelen dat de gehele keeperskwestie momenteel een circus is in Manchester.

De kersverse tweet van De Gea is in ieder geval nieuwe gespreksstof voor de Engelse pers. Eerder kwam de doelman al met een cryptische tweet waarin alleen een gapende emoji te zien was, terwijl hij op 1 juli enkel de tekst ‘Life is beautiful’ met een hartje de wereld in slingerde. De Gea stond de afgelopen twaalf jaar onder contract bij United en speelde in totaal maar liefst 545 officiële wedstrijden voor de Engelse grootmacht. The Red Devils lijken op de achtergrond bezig te zijn met jongere alternatieven, daar Justin Bijlow (Feyenoord) en André Onana (Internazionale) hevig worden gelinkt aan de club van manager Erik ten Hag.

Bezig met laden …