voetbalzone

Verbruggen breekt record en heeft droomtransfer naar Premier League te pakken

Sam Vreeswijk19 jun 2023, 18:20
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2023, 18:20
Advertentie

Bart Verbruggen maakt definitief de overstap naar Brighton & Hove Albion. Dat meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano maandagavond. De twintigjarige doelman wordt overgenomen van RSC Anderlecht. Met de deal is volgens Romano een bedrag van twintig miljoen euro gemoeid. Beide clubs moeten de transfer nog wel bevestigen, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

“De deal was afgelopen week al bijna rond. Deze week wordt het officieel, ondanks pogingen van Burnley (om de deal te kapen, red). Persoonlijk akkoord is ook bereikt”, tweet Romano maandagavond. De afgelopen periode leek Verbruggen lange tijd op weg naar Burnley. Daar zou hij herenigd worden met manager Vincent Kompany, waarmee hij ook al samenwerkte bij Anderlecht. Uiteindelijk mengde ook Brighton zich, en besloot de doelman voor die club te kiezen.

Verbruggen wordt de duurste keeper van de Belgische competitie aller tijden. Waar RMC Sport eerder nog sprak over een bod van Burnley ter waarde van vijftien miljoen euro voor de goalie, was Brighton dus bereid om vijf miljoen euro meer te betalen. Tot dusver gold Maarten Vandevoordt als duurste Jupiler Pro League-keeper ooit. De sluitpost van KRC Genk maakt in 2024 de overstap naar RB Leipzig, dat daarvoor tien miljoen euro betaalt.

De twintigjarige Verbruggen beleefde afgelopen seizoen zijn absolute doorbraak bij Paars-Wit. Nadat de Bredanaar eind december de kans kreeg onder de lat, verdween hij daar nooit meer. Het zorgde ervoor dat vele clubs voor hem op het vinkentouw zitten. Manchester United informeerde bij Anderlecht, maar legde volgens Romano geen bod neer. Dat deden Burnley en Brighton dus wel. Verbruggen zal in het zuiden van Engeland om een plek onder de lat moeten concurreren met Spaans international Robert Sánchez en Jason Steele.

Bezig met laden …