Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bart Verbruggen is niet blij met de bekertjes bier richting Antoine Griezmann

Laatste update:

Bart Verbruggen is heel blij met het Oranje-legioen, maar plaatst direct ook een kanttekening. De doelman van het Nederlands elftal vindt niet dat de Nederlandse supporters zich moeten bezighouden met onsportief gedrag richting tegenstanders, zoals vrijdagavond het geval was met Antoine Griezmann.

"Dat moeten we eigenlijk niet doen", vertelt Verbruggen wanneer hij van Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters hoort over de bekertjes bier die vanuit het publiek richting Griezmann werden gegooid. "Weet je, die Oranje-fans komen zo massaal en zijn zo fanatiek, dat is supermooi."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Dat voelen we echt heel erg. Daar krijgen we heel veel energie en een goede vibe van. Dat is emotie, maar dat moeten we niet doen. Dat hoort niet thuis op een voetbalveld", aldus de doelman die ook tegen Frankrijk een betrouwbare indruk maakte.

"Maar alsnog zijn we superblij met onze Oranje-fans", krijgen de Nederlandse supporters die vrijdag aanwezig waren in de Red Bull Arena in Leipzig een compliment uitgedeeld van Verbruggen.

Perez


Kenneth Perez sprak in EK Praat kort over de bekertjes met bier richting Griezmann. "Het stelt niet zoveel voor, het is geen bom of zo, maar het is zó plat. Nederland wordt al gezien als een plat volk." Later in de wedstrijd werd er nog massaler bier het veld op gegooid toen scheidsrechter Anthony Taylor het doelpunt van Xavi Simons afkeurde. De stadionspeaker riep de fans op om niets meer te gooien.

Sterk optreden


Verbruggen schaarde zich andermaal tussen de uitblinkers van Oranje. "Ik ben blij dat ik twee keer heb kunnen ingrijpen. Maar het is bij twee keer gebleven, dat is een compliment voor het hele team. We waren defensief heel solide."

"Misschien dat je iets meer wil creëren, maar ik denk dat we heel veel positieve dingen kunnen halen uit de defensieve performance, ja. We hebben weinig schoten op goal gekregen, dat is superpositief", is Verbruggen zeer complimenteus richting de achterste linie van het Nederlands elftal.

"We wisten dat Frankrijk heel goed is in de counter. Dat zij niet gevaarlijk zijn geworden uit de counter, is denk ik ook heel positief. We kunnen uit deze wedstrijd heel veel positieve dingen halen en meenemen naar Oostenrijk." Oranje sluit de poulefase dinsdag in Berlijn af tegen Oostenrijk, met 18:00 uur als aanvangstijdstip.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel vervelend inderdaad. Je bent te gast, en je hebt je te gedragen. Je hebt een imago (van links naar rechts) hoog te houden. Dit soort onzin doe je maar bij Utrecht-GAE.

22 juni 2024 om 08:52

Helemaal mee eens. Je staat toch een beetje voor lul als land met zulke supporters.

22 juni 2024 om 08:55

Ook bij andere wedstrijden hoor je dat niet te doen.
Heeft niets met emotie te maken maar met de simpelheid van de mens zelf.
Beetje nadenken, juist op zulke momenten, is schijnbaar erg moeilijk voor sommigen.

22 juni 2024 om 10:19

Dit is zeer tekenend voor het hoge tokkie-gehalte dat al enige jaren heerst bij het aanmoedigen van Nederlandse sporters in het buitenland. Of het nu gaat om voetbal, Formule 1, of zelfs een beschaafde tenniswedstrijd, er wordt vanuit het publiek regelmatig onsportieve en kwetsende spreekkoren of acties ingezet naar tegenstanders. Wij Nederlanders kunnen ons blijkbaar niet gedragen ten opzichten van andere landen. Een waardeloze trend, als je het mij vraagt.

22 juni 2024 om 15:50

Dit soort gedrag hoor in geen enkele partij. Of het nou utrecht-gae of welke pot dan ook. Zulke gasten moeten uit de stadions geweert worden. Gewoon uit het publiek halen en gelijk van zn camping en alles verwijderen. En anders maar netten helaas voor de goede de kwade verprutsen het steeds weer opnieuw zonder goede oplossing

Ik zie niet echt in hoe weinig schoten op doel krijgen gelijk staat aan defensief ontzettend goed staan. Frankrijk schoot 8 keer over of naast, als Frankrijk wat scherper was geweest hadden ze echt vaker gescoord. Los daarvan vond ik ook dat er over het algemeen sterk verdedigd werd. Enkel met zijn beredenering klinkt het raar

22 juni 2024 om 09:46

Als ze scherper waren geweest hadden ze inderdaad vaker dan nul keer gescoord. Scherpe analyse waarvan ik blij ben dat iemand het durfde te zeggen

22 juni 2024 om 10:51

Echt sterk werd er niet verdedigd hoor. Ze hadden 0,0 vat op Griezmann en ze mogen Bart dankbaar zijn dat hij geweldig stond te keepen. Van Dijk zat er af en toe echt naast, net als De Vrij. We hebben wat dat betreft geluk gehad.

22 juni 2024 om 11:11

Eens. Defensief stond bv Oostenrijk tegen Frankrijk vele malen beter vond ik. En zij deden dat niet door achteruit te lopen, maar regelmatig juist de druk op de Franse opbouw te zetten. Na die wedstrijd las ik overal dat de Fransen tegenvielen en dat wij ook wel kans maken.

Ik concludeerde eigenlijk dat die Oostenrijkers goed zijn en dat werd na de 3-1 tegen Polen nog maar eens bevestigd ook. Als Nederland door gaat, sluit ik niet uit dat ze dat als nummer 3 in de poule gaan doen.

Allemaal camera's in het stadion. Je zou zeggen dat die bekergooiers er zo uitgepikt kunnen worden...

22 juni 2024 om 10:16

En dan? Deze mensen in de gevangenis gooien? Het is maar één bekertje....
Ze hebben al een boete betaald door 6 euro aan een bekertje bier te betalen

Dat bekertjes gooien als een stel primaten dat is tot daar aan toe maar door het volkslied fluiten van de tegenstander vind ik zo onsportief. Nu kunnen Nederlanders iig niet meer zeiken over andere fans. Bijv. Grieken en Turken die steeds striemende fluitconcerten geven bij balbezit tegenstander.

22 juni 2024 om 09:06

Dat supporters met dezelfde nationaliteit zoiets flikken ontneemt je natuurlijk niet het recht om kritiek te geven op mensen met een andere nationaliteit die hetzelfde doen met nog eens veel meer mensen.

22 juni 2024 om 09:49

Nee dat ontneemt niet je recht maar maakt jou wel een hypocriet.

22 juni 2024 om 10:25

Want? Ik veroordeel het van het NL publiek net zozeer als het publiek van andere landen. Mag jij uitleggen wat daar hypocriet aan is.

22 juni 2024 om 09:11

Ik vind dat ook zo tokkie. Hou gewoon ff je mond bij het afspelen van het volkslied van de tegenstander. Vind dat zelf altijd toffe momenten om te zien.

22 juni 2024 om 09:21

Is echt weer terug zoals vroeger hè, bij wk 90 etc waren de volksliederen gewoon niet te horen 😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren