voetbalzone

Verbruggen troeft Courtois ruimschoots af als duurste doelman ooit in België

Mart Oude Nijeweeme29 jun 2023, 15:42
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2023, 15:42
Advertentie

Bart Verbruggen heeft zijn transfer naar Brighton & Hove Albion definitief te pakken, zo beweren Belgische media. De doelman van Anderlecht heeft intern zijn vertrek al kenbaar gemaakt. Verwacht wordt dat hij een dezer dagen afreist naar de Engelse kustplaats om zijn medische keuring te ondergaan. Verbruggen levert Anderlecht liefst twintig miljoen euro op. Nooit eerder werd er zoveel geld betaald voor een doelman in de Belgische competitie.

Brighton heeft de komst van Verbruggen nog niet wereldkundig gemaakt, maar dat laat naar verluidt niet lang op zich wachten. De Nederlander maakte intern zijn transfer al bekend nadat beide clubs tot een akkoord wisten te komen over een som van twintig miljoen euro. Verbruggen wordt daarmee de duurste doelman ooit in België. Hij laat onder meer Thibaut Courtois achter zich, die in 2009 voor 9 miljoen euro van KRC Genk naar Chelsea ging.

Verbruggen gaf onlangs al te kennen een gesprek te hebben gehad met Roberto De Zerbi. De vooruitstrevende Italiaan heeft een belangrijke rol gespeeld bij de overgang van de Nederlander. "Ja, dat was top. Dat is ook de reden dat ik deze optie heel serieus heb genomen", aldus Verbruggen in het Algemeen Dagblad. De goalie wilde zich de afgelopen weken volledig concentreren op het EK met Jong Oranje. Door de vroegtijdige uitschakeling is de deal de afgelopen dagen in een stroomversnelling geraakt.

De twintigjarige Verbruggen beleefde afgelopen seizoen zijn absolute doorbraak bij Anderlecht. Nadat de Bredanaar eind december de kans kreeg onder de lat, verdween hij daar niet meer. Het zorgde ervoor dat veel clubs voor hem op het vinkentouw zaten. Manchester United informeerde, maar legde volgens transferspecialist Fabrizio Romano geen bod neer. Dat deden Burnley en Brighton wel. Verbruggen zal in het zuiden van Engeland om een plek onder de lat moeten concurreren met Spaans international Robert Sánchez en Jason Steele.

Bezig met laden …