voetbalzone

Vercauteren en Jacobs gunnen elkaar geen blik waardig tijdens topper

Daniel Cabot Kerkdijk31 okt 2010, 21:11
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2010, 21:11
Advertentie

De ontmoeting tussen koploper Racing Genk en titelverdediger Anderlecht was zondag in meerdere opzichten beladen. Dat het niet botert tussen Genk-coach Franky Vercauteren en zijn Anderlecht-collega Ariël Jacobs is geen geheim. Vercauteren werd jaren geleden ontslagen in Brussel en daarna nam zijn assistent Jacobs het takenpakket over. Sindsdien kunnen zij niet meer door één deur.

Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd negeerden de twee elkaar en weigerden ze elkaar de hand te schudden toen ze elkaar kruisten. De relatie is zelfs zo stroef dat zij voorafgaand aan het duel weigerden hun strijdplan bekend te maken. Beiden gaven maar negen namen van spelers prijs op het wedstrijdformulier.

"Ik vond dat spelletje ook niet nodig", vertelde Jacobs aan Het Laatste Nieuws. "Maar als de ene het niet doet, moet ik het ook niet doen. We moesten dan maar negen tegen negen en vier keer zeven minuten spelen. En drie keer de bal raken, zoals op training." Vercauteren ontbrak naderhand op de persconferentie. "Wie mij kent, weet het antwoord al", antwoordde de coach in aanloop naar het duel op de vraag of hij op de persbabbel zou verschijnen.

Bezig met laden …